INICI
SERVEIS I PRODUCTES
Avaluació de competències
Desenvolupament de persones
Consultoria d'Organitzacions
METODOLOGIA
EQUIP
ACTUALITAT
ARTICLES
CONTACTE
 
 
 
     
  Les àncores professionals o motivacions intrínseques  
     
 

Temps aproximat de lectura: 3 min.

Les persones comptem amb ancoratges personals molt arrelats que condicionen les nostres decisions i els comportaments que se’n deriven. Aquestes àncores són el resultat d’uns valors, unes vivències i una manera de percebre l’entorn. 

La gent de mar coneix bé els beneficis de l’àncora, símbol universal de fermesa al mig de la marejada i les turbulències. L’àncora fixa i assegura. Aquests són beneficis lligats amb la salvaguarda, però ens preguntem "què passaria si no poguéssim llevar àncores? ", "què passaria si, com a persones, tinguéssim uns ancoratges tan ferms que no ens deixessin moure’ns, ni evolucionar o respondre als canvis?" El benefici de la salvaguarda es convertiria en adversitat, el que ens ha donat seguretat fins ara ens portaria a l’estancament. 

Considerant la nostra trajectòria professional i el per què dels canvis, podrem identificar pistes de les nostres ancores de carrera (concepte que plantejat per E.Shein, 1982). Pensem en les últimes feines que hem desenvolupat: per què les vam triar? Per què continuem treballant-hi? Com ens hi hem trobat, sentit? Per què cerquem un canvi ó per què l’evitem?... si responem sincerament a aquestes preguntes, ens adonarem que hi ha uns elements interns que ens dominen, que menen les nostres actuacions, com si fossin un timó, són els “drivers” interns.

Reconèixer els ancoratges de les persones que formen part de la nostra Organització facilitarà un lideratge més efectiu, comprendre millor als nostres equips i les seves reaccions, així com implementar els canvis identificant prèviament les resistències potencials, dissenyar una política motivadora de compensació i beneficis, retenir al talent i assegurar un futur amb els millors (dibuixant itineraris de carrera professional de l’equip), comptant amb les persones més compromeses, entre d’altres beneficis. 

Així mateix, des del punt de vista de les persones, ser conscients de les pròpies àncores professionals ajudarà a prendre decisions relatives a la carrera professional més encertada, a decidir conscientment en base al que un vol i comprendre el per què d’alguns sentiments davant les decisions. 

Com més alineats estiguin els valors de les persones amb els de lOrganització en la que treballen, més satisfetes estaran i més probabilitat d’assolir la visió d’acord amb la missió. 

Anchor Test és un qüestionari que facilita aquesta análisi, identificant si els ancoratges professionals o elements motivacionals d’una persona van més lligats a àrees tècniques, a l’assoliment de resultats, a la seguretat, als reptes, a l'estil de vida, al lideratge d’equips, a la possibilitat de prestar un servei, …és a dir, podem conèixer els elements que determinaran, en part, l’auto-realització professional de les persones i impuls de les seves decisions i comportaments. 

Isabel de Trincheria
Consultora en desenvolupament de persones - Psicòloga
BCN Consultores

 

 
     
     
 

Altres Artícles

Les àncores professionals o motivacions intrínseques

L’Assessment Center, creixement o amenaça?

Les necessitats del client, una font de recursos inesgotable

L'Assessment center, objectivitat en la predicció

1 2 Següent >

 

 

 
  Tornar  
     
  Accessos  
     
 
Aula Virtual
Processos de Selecció
Avaluacions
 
     
   
     
  Actualitat  
     
   
     

Avís legal/Política de privacitat