INICI
SERVEIS I PRODUCTES
Avaluació de competències
Desenvolupament de persones
Consultoria d'Organitzacions
METODOLOGIA
EQUIP
ACTUALITAT
ARTICLES
CONTACTE
 
 
 
     
  L'avaluació del rendiment: un instrument clau en la direcció de persones  
     
 

 

 

Ens acostem a dates crítiques per a tots. Quan s'acosta el cap d'any, l'activitat creix significativament en tots els departaments: finalització de projectes, revisió de l’ acompliment d'objectius, tancament de l'any, preparació de pressupostos, estratègia del nou any ...

Aquest període també és el moment de la valoració de l’acompliment del nostre equip. L'objectiu de l'avaluació del rendiment és valorar com s'han desenvolupat les funcions, el grau d'abast d'objectius i sobretot establir un pla de treball perquè el col·laborador desenvolupi les competències que  no té i que es requereixen per a un acompliment òptim de les seves funcions.

Si hem dirigit bé al nostre equip, l'avaluació del rendiment serà una funció més del comandament que l'ajudarà a complir els objectius. Però si no s'han realitzat correctament els deures, és a dir, al llarg de l'any no hem explicat al nostre equip què és el que s'espera d' ell, no els hem donat informació sobre com estan desenvolupant les seves funcions, no els hem donat suport per corregir les desviacions ni els hem ajudat a desenvolupar-se, ara ens trobarem en una situació poc estimulant. Ens trobarem que no hem assolit els objectius, ens trobarem que hem de donar "notícies dolentes" als nostres col·laboradors i ens trobarem que segons com ho plantegem només aconseguirem desmotivar.

Per implantar un sistema d'avaluació del rendiment hem de seguir els següents passos:

• Establir indicatius crítics de negoci

• Determinar quins indicatius quantitatius i qualitatius ens permetran confirmar que un col·laborador està exercint satisfactòriament les seves funcions

• Comunicar al col·laborador què s'espera d' ell i com anem a valorar el desenvolupament de les seves funcions. Serà important explorar quina és la seva percepció, el seu grau de compromís, així com mostrar la nostra disponibilitat i donar suport..., així com que pugui comptar amb els recursos necessaris per complir amb els objectius (quantitatius i qualitatius) establerts.

• Establir reunions periòdiques de seguiment entre el comandament i el col·laborador. Aquestes reunions haurien d'oferir l'oportunitat de conversar sobre com s'estan desenvolupant les funcions, per oferir el suport necessari i incorporar els elements correctius necessaris

• En acabar l'exercici: Avaluació de l’acompliment i decisions derivades, a nivell retributiu, a nivell de promoció i en totes aquelles polítiques de recursos humans que afecten el col·laborador.

L'avaluació de l'acompliment i l'avaluació per al desenvolupament són dos instruments clau per poder comptar amb un equip implicat que assoleixi objectius.

Isabel de Trincheria
Consultora en desenvolupament de persones - Psicòloga
BCN Consultores 

 

 

 
     
     
 

Altres Artícles

Les àncores professionals o motivacions intrínseques

L’Assessment Center, creixement o amenaça?

Les necessitats del client, una font de recursos inesgotable

L'Assessment center, objectivitat en la predicció

1 2 Següent >

 

 

 
  Tornar  
     
  Accessos  
     
 
Aula Virtual
Processos de Selecció
Avaluacions
 
     
   
     
  Actualitat  
     
   
     

Avís legal/Política de privacitat